Wat is de waarheid? Bestaat er een waarheid of alleen maar een eigen waarheid?

In Perspectief(ven) krijgt de toeschouwer drie korte stukken voorgeschoteld waarin ‘waar’neming de hoofdrol speelt. Humor en absurdisme zijn belangrijke ingrediënten. 

 

Wat ziet een blinde eigenlijk? Wat denken zienden dat blinden voelen? Zijn die werelden wel te verenigen? Vier kinderen van de ‘nacht’ klagen de zienden aan. Een ongemakkelijk perspectief voor beide partijen, zeker omdat de acteurs echt blind zijn. Met trommels en lampen…

Tekst: Ravzani

 

Een levensgroot kippenhok met drie kippen, een muziekmakende vos met daartussenin ergens een haan. Is de Vos echt een moordenaar? Geloven de kippen dat? Is haan de heerser en bewaker en van wat dan? U krijgt een boeiende en komische Serenade met verschillende perspectieven van verleiding voorgeschoteld. 

Tekst: Mrozek

 

Als uitsmijter wordt u meegenomen naar een vlot op volle zee met drie figuren die honger hebben, althans dat zeggen ze. Een zwemmende postbode brengt goed en slecht nieuws en tenslotte is iedereen tevreden. Een staaltje debattechniek voor gevorderden og juist een blamage daarvan? Een kwestie van perspectief dat is zeker.

Tekst: Mrozek