1934 -2024 ARTO POST LABORO 90 JAAR!

Het is feest!

Op 15 oktober 1934 is onze toneelvereniging opgericht. In december dat jaar speelde de leden de eerste voorstelling “Op gemakkelijke condities”, een script dat nog steeds in ons bezit is. Dit jaar hebben we op 1 juni een feest voor onze leden, maar ook voor onze bezoekers gaan we een leuke actie op touw zetten. In september brengen we de voorstelling “Much Ado About Nothing (M.A.A.N.)” van Shakespeare en in december de musicale voorstelling “Scrooge”, i.s.m. de koren “Caecilia” en “Onder Ons” uit Cabauw. Houd de website in de gaten, actie volgt!

KENNISGEVING

Op 9 mei 2024 heeft ons oudste en erelid 

Bella Lens van Dijke 

het aardse bestaan verlaten. 

Bella is vanaf 25 januari 1957 lid van onze toneelvereniging geweest. Ze heeft vele mooie rollen neergezet met voor haar als hoogtepunt de monoloog “De gebroken vrouw” in 1989. Van 1992 t/m 1998 is zij onze voorzitter geweest. Later in haar carrière heeft zij ons meerdere keren geregisseerd op haar bevlogen wijze. Ze regisseerde o.a. Biederman en de brandstichters, De wijze kater, Het betoverde circus, Doos vol kruimels en Vuur in de sneeuw. Haar laatste rol bij ons was in 2011, “Gebroken ijs” van Haye van der Heijden, waar een rol speciaal voor haar werd bijgeschreven. 

We herinneren haar als een toegewijde en krachtige persoonlijkheid en zullen haar missen.

WHODUNNIT-COMEDY | Twee critici maken zich klaar voor een geweldige avond in het theater. Ze worden begroet met een voorstelling vol intrige, romantiek en moord. De critici zitten vol bewondering te kijken, maar staan niet boven wat live commentaar. Daarnaast lijken hun levens en het toneelstuk één te worden.

KLUCHT | (Schoon-) moeder en oma Annemaria heeft niet lang meer te leven en roept haar beide dochters en hun gezinnen bij elkaar. Tijd om de erfenis te verdelen én de wens van Annemaria in vervulling te laten gaan: een baby in de familie. De strijd barst los om als beste gezin uit de verf te komen. Een klucht vol drama, hoog tempo, vol verrassingen en tegenstrijdigheden.

BLIJSPEL | Een aantal toeristen zijn onderweg in de bergen als ze worden overvallen door een sneeuwstorm. Aan een doodlopende weg vinden ze een armzalig hotel, dat beheerd wordt door een sinistere man, bijgestaan door zijn hulp en vreemde broer. In de kelder doen de gasten een afschuwelijke ontdekking...

KOMEDIE | Het toneelstuk De Geheime Kersentuin is gebaseerd op een aantal prachtige klassiekers, zoals De Kersentuin van Anton Tjechov; Alice in Wonderland van Lewis Caroll; De geheime tuin van Frances H. Burnett en Peter Pan van James M. Barrie. Vele personages uit deze bestaande stukken zullen hier terugkomen, zoals de Barones, Alice, de Hartenkoningin, Mad Hatter, Peter Pan en butler Fris. Samen vertellen zij een geheel nieuw verhaal. Waarin zowel een kersentuin als een magische tuin bedreigd wordt en er maar één overleeft. Het is een toneelstuk vol gewauwel en magie. Er wordt gestreden om kersen en gestolen taartjes en tegen de volwassen wereld van hebzucht en miesmuizerij. Wie wint krijgt een vingerhoedje.

EENAKTERS | Wat is de waarheid? Bestaat er een waarheid of alleen maar een eigen waarheid? In Perspectief(ven) krijgt de toeschouwer drie korte stukken voorgeschoteld waarin ‘waar’neming de hoofdrol speelt. Humor en absurdisme zijn belangrijke ingrediënten.

‘Een moderne zedenschets’ over het Nederland van nu, geplaatst in de microkosmos van een lokaal buurthuis.’ Water & Vuur, Het Kompas, is een mozaïekstuk dat de kijker meeneemt in de tragikomische lotgevallen van een groep bezoekers van een buurtcentrum “Het Kompas” in een middelgrote stad.

KLUCHT | Dirk en Joke de Vries runnen samen met Kitty, Kathy en Pedro een klein familiehotel in Peru. De zaken gaan niet zo goed, maar dit weekend zitten ze vol met Nederlandse gasten, waaronder Merel Streep, de beroemde actrice met haar man Boris. Moeder Wil en zoon Ken Niemeer hebben ook een kamer

Kom langs en doe 3 gratis proeflessen mee!

HORROR | Een vrouw die in het verleden iemand heeft omgebracht, wordt ontslagen uit de gevangenis. Zij voelt echter opnieuw de drang om te doden. Op zoek naar een geschikte locatie komt ze aan bij een theater, waar niet veel later een groep samenkomt om te repeteren. Zo begint er een sadistisch spel.

Kaartverkoop via:

Koop nu kaarten!

Kaarten voor onze theatervoorstellingen worden verkocht via het Arto Theater.
Klik HIER en koop nu uw kaarten!

Archief:

Klik hier voor een lijst met alle producties van Arto Post Laboro

theater

1934

Heden

Met dank aan: